8 reacties

 1. Tonny van Dobbenburgh op 1 december 2023 om 15:42

  Een psychologische roman die je in een ruk uitleest. Het is spannend maar gelijkertijd ook informatief omdat het verhaal vanuit beide hoofdpersonen beschreven wordt. Wat een mooie combinatie die voor de lezer veel inzicht geeft in de problematiek van angst en dwang. Vooral hoe het kan dat de dwang zich steeds verder gaat uitbreiden en de hele omgeving daarbij steeds mee wordt meegezogen. Ik kreeg het er als lezer af en toe benauwd van!
  Nu ik heb het boek met veel plezier gelezen en kan het iedereen aanraden!

 2. B. Tellegen op 25 oktober 2023 om 12:38

  ‘Gedwongen’ is een aangrijpend boek over een thema dat voor velen onbekend is maar vaker voorkomt dan men denkt. OCD, een dwangstoornis, heeft niet alleen invloed op degene met deze stoornis, maar ook op de hele omgeving. ‘Gedwongen’ neemt je mee naar de situatie waarin een vrouw met een ogenschijnlijk alledaags gezin, worstelt met de stoornis die haar man heeft. Over een moeder en vrouw die alle ballen hoog probeert te houden voor zichzelf en haar gezin. Maar of dat haar lukt….

  Een prachtig verhaal voor iedereen; niet alleen wanneer je te maken hebt met OCD, maar ook wanneer je er nog nooit van gehoord hebt.

  • Thea van Bodegraven op 25 oktober 2023 om 17:22

   Dank je wel.
   Ik hoop dat dit boek juist lezers bereikt die het probleem niet kennen, maar hierdoor wel meer begrip gaan krijgen.

 3. Annemarie de Vries op 21 oktober 2023 om 21:48

  Een prachtige en aangrijpende roman. Het is een verademing om eindelijk eens een roman te lezen met een verhaallijn over dwang.
  Het is voor mij zo herkenbaar en tegelijkertijd ook heel confronterend om dit als mede dwanger te lezen.
  Thea laat perfect vanuit verschillende kanten zien en voelen hoe ingrijpend het kan zijn om te leven met een dwangstoornis, maar ook hoe het is om als naaste met zo’n iemand te leven. Hoe je dan in een tweestrijd komt: de liefde voor de ander maar ook het zorgen voor jezelf. Zelfs als doorgewinterde dwanger grijpt mij dit boek erg aan.
  Een groter compliment kan ik niet geven. Dankjewel Thea!

  • Thea van Bodegraven op 22 oktober 2023 om 10:25

   Dank je wel voor je mooie woorden, Annemarie.
   Ik wil graag dat dit boek door veel mensen gelezen wordt. Juist ook mensen die helemaal niet bekend zijn met deze problematiek.
   Zo fijn dat jij leest dat beide perspectieven er zijn.

 4. Karin Klok op 20 oktober 2023 om 11:45

  Vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen in het verhaal. Ook voor een niet ervaringsdeskundige blijft het boek boeien.
  Dit romandebuut van Thea is voor mij filmscriptwaardig.
  En dan is het ook nog eens mede ontstaan op Domaine Bleu Celeste in Frankrijk:)

  • Thea van Bodegraven op 20 oktober 2023 om 13:15

   Het eerste deel van het boek heb ik bij jullie op de camping geschreven. Heerlijk in de rust en ruimte.
   Ik vond het erg leuk dat jij jezelf aanbood als proeflezer en waardevolle feedback gaf:)
   https://www.domainebleuceleste.com/

 5. Thea van Bodegraven op 16 oktober 2023 om 12:30

  Thea slaat met dit boek keihard de spijker op z’n kop!
  Een psychologische roman die een breed publiek trekt omdat dit zowel voor iemand met dwang, de naaste die ‘meedwangt’, als iemand die graag een spannend boek leest uitermate geschikt is.
  Het is een eye-opener voor lezers die om welke reden dan ook in soortgelijke situaties zitten. Als naaste van iemand met dwang herken je jezelf vast en zeker enorm in Kim. Wat zij meemaakt, hoe zij daarop reageert en wat de uitwerking vervolgens weer op Twan, de dwanger, is.
  Anderzijds maak je het tot in de kern mee vanuit Twan’s hoofd. Hoe gevangen hij in zijn eigen web zit.
  Daarnaast beschrijft Thea haarfijn hoe de omgeving reageert op zowel Twan als Kim. Dat zij er vaak geen snars van snappen, maar omdat Thea je zowel in het ‘hoofd’ van Twan als in het ‘hoofd’ van Kim laat ‘kijken’, snap je het als lezer wel en wil je gauw de volgende bladzijde omslaan om te kijken hoe dit afloopt!
  Ik wacht met smart op het vervolg van dit boek.

  Caroline

Laat een reactie achter