Ik heb echt inzicht gekregen wat ik anders kan doen.

Sonja had ook tijdens de VIP-dag nog steeds de overtuiging dat het bij haar waarschijnlijk niet zou lukken om iets te veranderen. Een uur nadat ze thuis was kreeg ik van haar een mail dat het haar al gelukt was. Geweldig! Zo kijkt zij terug naar de de VIP-dag:

Ik heb de VIP dag ervaren als werken aan mezelf, mijn verhaal open kunnen delen, mijn moeilijkheden te bespreken om te leven met een partner die lijdt aan een dwangstoornis. Dat gaf zoveel ruimte. Ik heb echt inzicht gekregen wat ik anders kan doen. Niet tegen de dwang in maar met begrip voor de dwang maar zeker ook, met respect voor mijn grenzen. Ik werd emotioneel geraakt in een oefening en dat gaf me zoveel inzicht en steun. Die oefening gebruik ik nu in een moeilijke situatie en helpt me direct. Achteraf zie ik verandering in, wat lijkt, kleine dingen maar die zo belangrijk voor me zijn en me terugbrengen bij mezelf. Ik raakte mezelf kwijt in de dwang en neem nu beetje bij beetje weer mijn eigen stukje terug. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet. De begeleiding/ondersteuning van Thea vond ik fijn. Het voelde heel gewoon. Alleen was me dit niet gelukt.

Thea, ik vind dat je een goed en snel inzicht hebt. Je handelt echt uit jezelf, uit je eigen openheid en eerlijkheid en dat gaf mij veiligheid om ook open, eerlijk en in kwetsbaarheid te mogen zijn. Dank je wel.